Journalisten

Dahlén tar över på Ålandstidningen

Daniel Dahlén kommer närmast från Ålcom, där han varit VD. Han har ingen tidigare erfarenhet av att leda publicistisk verksamhet.

I slutet av november lämnade Niklas Lampi jobbet som publisher på Ålandstidningen för att bli VD på ett av Wiklöf Holdings dotterbolag. Hans efterträdare, Daniel Dahlén, utsågs redan i november men tillträder nu tjänsten från och med mars.

Dahlén kommer närmast från Ålcom, där han varit VD. Innan dess har han jobbat som kommunsekreterare i Jomala och som VD för Ålands näringsliv. Han har ingen tidigare erfarenhet av att leda publicistisk verksamhet, men säger i en intervju i Ålandstidningen att han inte räds medievärlden.

”Som mitt cv visar har jag ofta kastat mig in i nya branscher.”

Sandra Widing har under övergångsperioden fungerat som t.f. ansvarig utgivare och återgår nu till sin post som redaktionschef.