Journalisten

Nya Åland ser framåt

Året 2017 ska bli det år när Nya Ålands ekonomi inte längre går på minus.

Året 2017 ska bli det år när Nya Ålands ekonomi inte längre går på minus. När bokslutet för 2016 presenterades landade underskottet på 159 000 euro, ungefär hälften jämfört med året innan.

”Resultatet för 2016 var inte bra, men det är bättre än 2015 då vi hade ett minus kring 300 000 euro. I år siktar vi på att göra ett ekonomiskt nollresultat”, säger Patrik Ekblom, vd och försäljningschef.

En rad åtgärder har under de senaste åren vidtagits för att minska bolagets utgifter, men utgivningsfrekvensen med fem dagar på papper och sju dagar digitalt kommer att bestå.

”Vi hade en tv-kanal som lagts ner, vi har omförhandlat distributionsavtal och minskat personal.”

Redaktionen på Nya Åland har inte heller tidigare varit känd för att vältra sig i pengar, men den besitter en yrkesstolthet och en stark arbetsmotivation som många andra redaktioner bara kan drömma om.

”Vi har roligt på jobbet och alla arbetar mot samma mål. Om det är något vi saknar är det fler sidor i tidningen. Vi kämpar som djur varje dag för att få in våra artiklar i tidningen”, säger reportern Annika Orre och får medhåll av sina kollegor.