Journalisten

Trafiksäkerhet för reportrar

Det finns faktiskt ännu journalister som dagligen rör sig utanför redaktionerna. Reportrar och fotografer som arbetar i glesbygd sitter minst lika många timmar i sina bilar som vid sina skrivbord. För att undvika att journalisterna själva blir nyhetsstoff har sju lokaltidningar i Hälsingland inför höstens jaktsäsong gått in för en obligatorisk snabbutbildning i hur man ska undvika viltolyckor och vad man ska göra om man råkar ut för en älgkrock.

Chefredaktören för Hälsingetidningar, Thomas Sundgren, ser utbildningen som en arbetsskyddsåtgärd.

”Det känns mycket bra att kunna erbjuda våra journalister den här typen av information och utbildning. Vi vet att de tillbringar mycket timmar på vägarna och i samband med att vi rekryterar nya unga stjärnor till Hälsingland inser vi också att vi kan ta ansvar för att göra alla medarbetares arbete säkrare”, skriver Sundgren.