Kuolleita

Hiljainen vaikuttaja on poissa

Kuolleita: Kirsti Salokangas.

Toimittaja Kirsti Salokangas kuoli sairauskohtaukseen 21. toukokuuta 2016 kotonaan Helsingissä. Hän oli syntynyt Porissa 29. elokuuta 1961.

Suuri luonnon ystävä menehtyi 54-vuotiaana vehreimpään kevätaikaan vain viikko sen jälkeen, kun oli saattanut hautaan rakkaan aviopuolisonsa Esan.

Kirsti Salokangas opiskeli Tampereen yliopistossa 1980-luvulla. Lehtiura alkoi 1982 kesätoimittajana Satakunnan Kansassa. Sitä seurasivat Turun Päivälehti ja Me Naiset.

Opiskelu jäi, kun hän toimi vakituisena avustajana Me Naisissa 1987  –  90 ja sen jälkeen Iltalehdessä. Seurassa hän aloitti Rock-Seura -palstallaan ja tv-sivujen tekijänä. Kesäkuusta 1994 hän oli Seuran vakituinen toimittaja kuolemaansa saakka.

Seuran toimitussihteerinä hän oli 1998 – 2013. Vuoden 2014 alusta hänestä tuli Seuran ja Suomen Kuvalehden viikottaisen liitteen TV-maailman tuottaja.

Kirsti Salokangas oli työympäristönsä hiljainen, mutta luja vaikuttaja, iloinen, lämmin ja myötäelävä ihminen. Työ oli tärkeää, mutta se ei mennyt inhimillisyyden edelle.

Kovienkin paineiden keskellä hän otti työtoverit huomioon. Avustajien sähköposteihin hän vastasi aina nopeasti. Se oli synnynnäinen avu ja kotikasvatuksen tulos, joka monelta alalla huippuammattitaidoista huolimatta puuttuu.