Kuolleita

Satamajätkä rupesi lehtimieheksi

Kuolleita: Kari Kyheröinen

Toimittaja Kari Kyheröinen kuoli 12. helmikuuta 2016 Lahdessa keuhkosyöpään. Hän oli syntynyt 29.9.1939.

Kotkan nuorten miesten tapaan Kyheröinen yritti satamahommia, mutta jo puolitoista kuukautta häntämiehenä oli liikaa. ”Säkit olivat minulle liian painavia”, hän myönsi rehellisesti.

Kari Kyheröinen teki lähes 40-vuotisen uran sanoma- ja aikakauslehdissä. Ajan ja alan tapaan opinnot Helsingin yliopistossa katkesivat, kun hän sai leipätöitä Ilta-Sanomien rikostoimittajana 1963. Sitten kutsui Pirkka. 1972 Kari vaihtoi Yhtyneisiin Kuvalehtiin (nykyinen Otavamedia) ja Seuraan. Suomen Kuvalehdessä hänen erityisalueenaan olivat ulkomaat ja urheilu.

Uudessa Suomessa Kyheröinen piipahti vuodet 1984 – 1987. Vanha veri veti ja Kari palasi Hietalahdenrannasta Länsi-Pasilaan muuttaneeseen Yhtyneisiin. Kutsujana oli SK:n tuore päätoimittaja Pekka Hyvärinen. Eläkkeelle hän jäi 63-vuotiaana Jouni Flinkkilän Seurasta 2002.

Kyheröinen oli hermoilematon vanhan liiton lehtimies: vaatimaton ja huumorintajuinen. Hän liikkui mielellään ihmisten parissa. Toimittajana hän kiersi Suomen joka kolkan ja kaikki mantereet Australiaa lukuunottamatta.

Kotkan poika oli suuri demokraatti. Hän ei pelännyt ketään, mutta kunnioitti kaikkia asemaan katsomatta.

Kirjoittaja on Kari Kyheröisen työtoveri ja ystävä.