Kuolleita

Työstään ylpeä toimittaja

Kuolleita: Jost Pippingsköld

Hämeen Sanomien toimittaja Jost Pippingsköld kuoli 12. toukokuuta Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Hän oli syntynyt 23. huhtikuuta 1958 Hausjärvellä.

Hän osasi ruotia maailmanmenoa purevastikin, vaikka usein se herättikin niin tutun, hersyvän naurun. Epäoikeudenmukaisuutta hän ei sietänyt.

Uransa hän aloitti ylioppilaspohjalta, mutta opiskeli myös tiedotusoppia.

Tietämystä hän lisäsi myös rakkaiden harrastustensa, lukemisen ja matkustelun, avulla. Sanamittelöissä hän ei antanut ensimmäisenä periksi – ei ainakaan puolisolleen Ritulle, joka myös työskenteli Hämeen Sanomissa toimittajana.

Hämeen Sanomiin Pippingsköld tuli uutistoimittajaksi lokakuussa 1982 työskenneltyään sitä ennen Hämeenkulmassa, Riihimäen Sanomissa ja Ruotuväki-lehdessä.

Taajamatoimittajasta tuli kuntatoimituksen esimies, joka erikoistui myös auto- ja liikennejuttuihin. Luottamusmiehenäkin hän toimi vuosia.

Omimmillaan hän oli jämäkkänä rikos- ja oikeustoimittajana. Lehdenteon tietoteknistymisen edessä hän laski joskus leikkiä monilahjattomuudestaan. Toimitussihteerin tehtäviäkin hän silti otti hoitaakseen. Työstään ja työpaikastaan hän oli ylpeä.