Journalistiliiton tulevien vuosien toiminta- ja talousohjelmaa suunnitteleva työryhmä haluaa tiivistää liiton ja sen jäsenten vuorovaikutusta.
Journalistiliiton vuosien 2019 – 2022 toiminta- ja talousohjelmaa suunnitteleva työryhmä haluaa tiivistää liiton ja sen jäsenten vuorovaikutusta.
Työryhmän vetäjä, liiton valtuuston toinen varapuheenjohtaja Lauri Lähteenmäki esitteli Vantaalla 17. – 18. toukokuuta kokoontuneelle valtuustolle ohjelmatyötä.
”Nostamme ohjelmaan tärkeitä ja oleellisia asioita. Siirrämme sivuun vähemmän tärkeitä – sellaisia, jotka eivät uskoaksemme ole tärkeitä ainakaan enää neljän vuoden päästä.”
Lähteenmäki luetteli koko joukon pohdittavia teemoja, jotka määrittävät lähivuosien toimintaa: muun muassa journalismia kyseenalaistavat hyökkäykset, vihapuhe, uhkailu ja #metoo-kampanja.
”Mietimme myös esimerkiksi robotiikkaa. Onko se uhka vai parasta, mitä meille on koskaan tapahtunut? Pohdimme myös pitäisikö luopua termistä luottamusmies – ja pitäisikö liiton nimi muuttaa.”
Liiton hallituksen aloitteesta käynnistetty ohjelmatyö tulee aikanaan yhdistyksiin lausuntokierrokselle. Se esitellään joulukuussa aloittavalle uudelle valtuustolle.
Valtuuston keskustelussa Keski-Suomen Journalistien Tarja Kovanen nosti esille nykypäivän työelämän epävarmuuden liiton haasteena.
”Monet laman aikana työelämään tulleet opiskelevat uudelle alalle ja miettivät, miksi kuulua liittoon ja mihin liittoon kuulua. Liitto on minulle yhteisö, joka puolustaa tärkeitä arvoja: oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa ja solidaarisuutta.”
Kovanen toivoi liitolta rohkeutta tehdä yhteiskunnallisia, työelämän reiluutta edistäviä aloitteita.
SFJ:n Noora Vaaralan mukaan Mediakunnan kaltaiset avaukset lisäisivät liiton arvostusta freelancerien keskuudessa.
Lähteenmäen johtamaan työryhmään kuuluvat Hanna-Kaisa Hämäläinen, Martta Kallionpää, Kirsi Mattila, Tomi Peurakoski, Mari Rakkolainen, Jyrki Saarikoski, Anna Sievälä, Sini Silván, Marjaana Varmavuori ja Johanna Vehkoo. Työryhmän sihteeri on Petri Savolainen.
Uusimmassa lehdessä
- Kerttu Kotakorpi toivoo ilmastojournalismin uskovan parempaan, vaikka se on vaikeaa
- Puoluekannatuskyselyt selvittävät suomenkielisten mielipiteitä, vaikka Suomessa asuu jo 600 000 vähemmistökielistä
- Hallituksen heikennykset työehtoihin luovat painetta tes-pöytiin
- Journalismin pitää kertoa, miten elää rikkinäisessä maailmassa