Media-ala

Rahoitusvaikeuksista kärsivän Alfa-tv:n operatiivinen johtaja: ”Sopeuttamisneuvotteluja ei suunnitella” 

Operatiivisen johtajan Vesa Halosen mukaan Alfta-tv:n henkilöstöä informoitiin vaikeasta rahoitustilanteesta samaan aikaan kuin patentti- ja rekisterihallitusta ja omistajia. Kuva Alfa-tv:n ohjaamosta. Kuva: Alfa-tv / Stanislav Voronin

Televisiokanava Alfa-tv:n taustayhtiö Brilliance Communications Oy ilmoitti 31. toukokuuta omistajilleen, että sen rahat ovat loppu. Tiedotteessaan yhtiö kertoi tehneensä kaupparekisteriin ilmoituksen oman pääoman menettämisestä ja luonnehti toimintansa olevan ”haasteellisessa tilanteessa”.   

Yhtiön rahoitusvaikeuksista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

Alfa-tv:n henkilöstöä informoitiin rahoitustilanteesta samaan aikaan kuin patentti- ja rekisterihallitusta ja omistajia. 

”Laitoimme henkilökunnan ryhmään sähköpostin, jossa kerrottiin samat asiat sekä se, että jos joku kokee tarvetta keskustella asioista, voi vapaasti ottaa minuun yhteyttä. Isompien henkilöstöryhmien, kuten toimittajien ja myynnin kanssa, kävimme asiaa yhteisessä palaverissa läpi”, sanoo kanavan operatiivinen johtaja Vesa Halonen

Millaisia kysymyksiä henkilöstöllä oli aiheesta? 

”Moni ei tiennyt, mitä yhtiön oman pääoman menetys tarkoittaa ja mitä siitä seuraa. Ja oli huoli, onko työpaikka uhattuna.”

Mitä vastasitte? 

”Omien pääomien menettäminen on vakava tilanne. Kassa mahdollistaa toiminnan jatkamisen, ja toiminta jatkuu ennallaan. Neuvottelut oman pääoman kuntoon saattamiseksi ovat asiallisella, hyvällä mallilla. Henkilökuntaa askarrutti myös, tuleeko lomautuksia. Mitään sopeuttamisneuvotteluja ei ole suunniteltu aloitettavaksi.” 

Vesa Halosen mukaan vaikea rahoitustilanne ei muuta kanavan työ- tai avustajasuhteita. Myöskään ohjelmistoon se ei vaikuta. 

Alfa-tv on viime aikoina kehittänyt uutistoimintaansa. 9. toukokuuta kanava tiedotti uutistensa ulkoasun uudistuvan televisiossa ja verkossa. Uutisankkurien juontamat uutiset se aloitti 30. toukokuuta.  

Miten rahoitustilanne vaikuttaa mahdollisiin tuleviin rekrytointeihinne? 

”Ei tällä hetkellä mitenkään. Luotamme vielä, että kaikki neuvottelut menevät hyvään lopputulokseen ja mahdollistavat ennakkoon suunnitellut rekrytoinnit syksylle”, Vesa Halonen sanoo. 

Mitä ne ovat? 

”Niitä ei voi vielä kommentoida.”  


Brilliance Communicationsin viimeisin osakeanti päättyi lokakuun 2021 lopussa. Se tuotti kolme miljoonaa euroa. 

Nyt vaihtoehtoja rahoitustilanteen vakauttamiseksi ovat Vesa Halosen mukaan pääomalaina tai ”osakeantiin liittyvät elementit”. Niihin liittyvät neuvottelut ovat käynnissä. Halonen arvioi, että tuloksista on uutisoitavaa 13 kuukauden kuluessa.  

Yksi mahdollisuus on se, että kuukausitasolla tehdään niin hyvää tulosta, että se kerryttää omia pääomia kuntoon. Mutta se on vielä tässä vaiheessa epärealistinen vaihtoehto”, Halonen sanoo. 

Milloin kanavan rahoitustilanne paranee liiketoiminnan ansiosta? 

”Ennakkosuunnitelmien mukaan vuonna 2023 tai 2024. Kyllä se on erittäin realistista, että silloin teemme voitollisia tilikausia.” 

Miksi se on erittäin realistista? 

”Meidän kulurakenteen vuoksi ja siksi, miten myynti kehittyy. Kyllä tämä yhtälö rupeaa tuottamaan tulosta.” 

Journalisti tavoitteli haastateltavaksi myös kanavan henkilökuntaan kuuluvia ja kanavalle työskenteleviä, mutta he eivät vastanneet yhteydenottoihin tai halunneet kommentoida. Alfa-tv:n työntekijät eivät ole vielä valinneet keskuudestaan luottamushenkilöä.  

Lue lisää: 

Alfa-tv JSN:n jäseneksi 

Mitä, meetsä jeesuskanavalle töihin? Iltalehdessä 30 vuotta työskennellyt vasemmistoliberaali Tommi Parkkonen on nyt konservatiivisen Alfa-tv:n politiikkatykki. 

Alfa TV:ltä puuttuvat tiukat formaatit, iso tuotantokoneisto sekä seksi, viina ja väkivalta. Uutistoiminnan piti alkaa tänä syksynä, mutta ensilähetyksen päivä on yhä auki. Sanna Ukkola löysi kanavalta uuden kodin.