Liitto

Satavuotisvaltuusto puhui etätyöstä, yhdistyksistä ja lehdistönvapaudesta

Journalistiliitto ennakoi taloustilanteensa parantuvan.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, talous- ja hallintopäällikkö Sirpa Hannula ja edunvalvontajohtaja Petri Savolainen odottivat kokouksen alkua 25. marraskuuta. Tänä vuonna sata vuotta täyttäneen liiton valtuusto oli koolla keväällä vain etänä. Syyskokous ehdittiin pitää juuri ennen kuin koronatilanne jälleen paheni.

Journalistiliiton satavuotisvaltuustoa puhuttivat muun muassa etätyö, lehdistönvapaustilanne maailmalla sekä liiton yhdistysten yhteistyö.

Liiton puheenjohtaja Hanne Aho haastoi media-alan työnantajat kehittämään työelämää työntekijöitä arvostavaan suuntaan. Hän arvioi etätyökysymysten nousevan keskeisiksi tulevissa tes-neuvotteluissa. Moni haluaa todennäköisesti jatkaa etätöitä myös sen jälkeen, kun koronatilanne paranee ja suositukset eivät siihen enää velvoita.

”Nyt on se hetki, jolloin yritysten pitäisi houkutella työntekijöitä – olla kiinnostava, työehtoja ja työntekijöiden ääntä kunnioittava työnantaja”, Aho sanoi puheessaan valtuustolle.

Liitto aikoo kartoittaa hyviä etätyökäytäntöjä.

Valtuusto myös vaati Suomea auttamaan suomalaisia tiedotusvälineitä auttaneita afganistanilaistoimittajia turvaan. Lisäksi liitto aikoo muun muassa selvittää mentorointiohjelman perustamista valkovenäläisten kollegojen tueksi.

Valtuusto hyväksyi liiton budjetin ja toimintasuunnitelman vuodelle 2022. Liitto ennakoi tuloksensa parantuvan, sillä työttömyyskassamaksut alenevat selvästi Finkan fuusioituessa uuteen A-kassaan. Kuluvana vuonna liitto varautui tappioihin, mutta ensi vuonna se arvioi tuloksen jäävän 56 000 euroa plussalle. Yhdistysrajat ylittäviin koulutuksiin korvamerkittiin 30 000 euroa. Jäsenmaksu pysyy 1,4 prosentissa.

Journalistiliiton valtuusto oli koolla Helsingissä 25. – 26. marraskuuta.

Valtuusto hyväksyi Journalistiliittoon myös uuden jäsenyhdistyksen. Lue lisää: Valtuusto toivotti elokuva- ja mediaväen yhdistyksen tervetulleeksi Journalistiliittoon