Liitto

Maria Petterssonista Journalistin päätoimittaja

Brysselissä nyt työskentelevä Maria Pettersson aloittaa kesällä Journalistin päätoimittajana. Kuva: Heli Saarela

Toimittaja Maria Pettersson on valittu Journalistin päätoimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus tänään torstaina.

”Journalismi ja journalistit elävät valtavan kiinnostavaa aikaa”, Pettersson sanoo.

”Journalisti ja Journalistiliitto ovat avainpaikalla todistamassa median kehitystä ja vaikuttamassa siihen. Koko maailman mediakenttä ja tiedonvälitys muuttuvat, nyt on äärettömän hienoa olla mukana.”

Pettersson on vakuuttunut, että media ja sen toiminta herättävät mielenkiintoa myös suuren yleisö keskuudessa.

”Meidän pitää osallistua journalismia koskevaan keskusteluun ja herättää sitä. Median pelisääntöjen ja tehtävien kirkastaminen on meidän tehtävämme julkisessa keskustelussa. Journalismi on nykyään yhä enemmän myös väärän tiedon oikomista.”

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kertoo, että tehtävään haettiin rautaista journalismin osaajaa, joka hallitsee viestintää laajasti sekä ymmärtää Journalistiliiton ja sen jäsenten tarpeita.

”Kärkihakijoiden joukossa oli useita hyviä ehdokkaita. Mariassa yhdistyvät hyvällä tavalla ne ominaisuudet, joita pidämme tehtävän menestyksellisen hoitamisen kannalta tärkeinä. Hän on tiukasti ajassa ja alassa kiinni, innovatiivinen, innostava ja aikaansaava”, Aho sanoo.

Maria Pettersson, 33, on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden ja City-lehden päätoimittajana sekä toimittajana ja tuottajana Helsingin Sanomissa. Hänet tunnetaan monipuolisena journalistina: kirjoittajana, editorina, kouluttajana ja esiintyjänä. Tällä hetkellä hän toimii Euroopan parlamentissa Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) avustajana.

Päätoimittaja johtaa Journalistiliiton viestintäyksikköä ja on liiton johtoryhmän jäsen. Maria Pettersson aloittaa tehtävässään kesällä. Päätoimittajan paikkaa haki 27 henkilöä.