Ylen päätoimittajan tehtävään parikymmentä hakijaa

Journalistin saamien tietojen mukaan Yleisradion uutistoiminnan johtajan ja päätoimittajan tehtävään on hakenut parisenkymmentä henkilöä.

Haku käynnistyi kesäkuussa, kun Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen oli ilmoittanut jättävänsä tehtävän viime vuoden lopulla alkaneen kohun seurauksena. Julkisessa ilmoituksessa mainittu hakuaika päättyi 14. elokuuta.

Hakijoiden nimistä tai taustoista ei ole tarkempaa tietoa, sillä suurin osa hakijoista on kieltänyt nimensä julkistamisen.

Hakemuksen jättäneiden lisäksi ehdolla on myös headhuntereiden suosittelemia ehdokkaita. Tehtävästä kiinnostuneiden joukossa on myös sellaisia hakijoita, jotka ovat ilmoittaneet olevansa käytettävissä, mutta eivät ole virallisesti hakeneet tehtävään siinä pelossa, että nimi vuotaa julki.

Valintaa valmistelee työryhmä, jossa ovat jäseninä ainakin Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson ja toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

He eivät ole vastanneet Journalistin perjantaina 25. elokuuta jättämään haastattelupyyntöön.

Yle on ollut vaitonainen päätoimittajavalinnasta. Helsingin Sanomien haastattelussa 14. elokuuta henkilöstöjohtaja Teijo Valtanen sanoi, että yhtiö ei kerro valintaprosessin aikataulusta, ketkä ovat hakeneet tehtävään tai edes sitä, kuinka monta hakijoita on ollut.

Journalistin saamien tietojen mukaan valinta saattaa mennä lokakuulle.