Sananvapaus

Sipilä ja Soini Journalistiliitolle: Turkin palattava demokraattisen kehityksen tielle

“Turkissa on demokraattisesti vaaleilla valittu hallinto, jota ei tule väkivalloin syrjäyttää”, kirjoittavat pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini kirjeessään Journalistiliitolle perjantaina 12. elokuuta.

Sipilän ja Soinin allekirjoittama kirje on vastaus ministerien viime viikolla Journalistiliitolta saamaan kirjeeseen, jossa heitä pyydetään ilmaisemaan huolensa Turkin sanan- ja lehdistönvapauden puolesta. Liitto pyysi Suomen hallitusta myös painostamaan Turkin hallitusta, jotta tämä lopettaisi hyökkäykset maan mediaa vastaan.

Sipilä ja Soini kirjoittavat, että Suomi on selkeästi tuominnut Turkin vallankaappausyrityksen ja korostanut, että Turkin demokraattisesti valittua hallintoa ei tule väkivalloin syrjäyttää.

”Sanan- ja mielipiteenvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perustavanlaatuisia tukipilareita. Suomi puolustaa näitä keskeisiä perus- ja ihmisoikeuksia sekä oikeuksia voimakkaasti nyt ja jatkossa”, ministerit päättävät kirjeensä.