Taru Taipale sivuun SAL:n johdosta

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton (SAL) puheenjohtajana reilun vuoden toiminut Taru Taipale ei jatka yhdistyksen puheenjohtajana.
SAL:n jäsentiedotteen mukaan Taipale lopetti työt puheenjohtajana kesäkuun alussa. SAL tiedotti asiasta jäsenilleen 16. kesäkuuta. Yhdistyksen vt-puheenjohtajana toimii Kaisa Kauppila.
Taipale kertoo sähköpostitse luopuvansa puheenjohtajuudesta perhesyiden takia.
 ”Tein ison työn fuusion valmistelussa ja Kaisa Kauppila ja hallitus vievät sen kunnialla loppuun yhdessä Jyrki Räikän ja HSY:n porukan kanssa”, Taipale sanoo.
Taipale aikoo jatkaa freelancerina, kun hänen perhevapaansa päättyy ensi syksynä. Hän irtisanoutui Talentumista viime syksynä.
”Jatkan freetoimittajana kunnes keksin, mitä haluan isona tehdä. Tuskin palaan mihinkään toimitukseen. Se ei ole minun A-suunnitelmani. Työmarkkina-asiat kiinnostavat. Niitä olisi kiva jossain muodossa jatkaa.”
Taipaleen puheenjohtajakauden aikana SAL on valmistellut yhdistymistä Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen kanssa. Fuusio toteutuu ensi syksynä ja uudelle noin 5 000-jäseniselle yhdistykselle valitaan uusi puheenjohtaja.
Taipale valittiin SAL:n puheenjohtajaksi maaliskuussa 2015, kun Hanne Aho oli siirtynyt Journalistiliiton puheenjohtajaksi.
SAL on Journalistiliiton toiseksi suurin jäsenjärjestö. Siinä on noin 2 700 jäsentä.

 

 

 

 

Lue lisää aiheista: