Liitto

Vuorovierailut virkistävät yhdistystoimintaa

Vierailuista naapuriyhdistyksen luona on ollut hyötyä myös oman toiminnan kehittämisessä, kirjoittaa Keski-Suomen Journalistien puheenjohtaja Jukka Koivula.

Keski-Suomen ja Pirkanmaan journalistiyhdistykset sopivat kaksi vuotta sitten aloittavansa vierailut toistensa luona.

Marraskuussa 2017 keskisuomalainen vierailijaryhmä saapui Tampereelle, jossa Pirkanmaan kollegat olivat meitä vastassa. Tutustuimme Lenin-museoon ja istuimme sen jälkeen iltaa vaihtaen ajatuksia järjestötoiminnasta, journalismista ja maailman menosta.

Seuraavana kesänä pirkanmaalaiset saapuivat Keski-Suomeen. Risteilimme Päijänteellä merkitsemättömiä reittejä pitkin Jämsästä Luhankaan ja takaisin. Vierailimme myös Luhangan kunnanjohtajan luona.

Syksyllä 2019 keskisuomalaiset tutustuivat Tampereen yliopiston journalistikoulutukseen ja Vapriikin museokokonaisuuden näyttelyihin. Lopuksi joimme olutta hotelli Tornin kattoterassilla ja keskustelimme lähestyvästä työmarkkinakierroksesta.

Vuorovuotiset vierailut on koettu hedelmällisiksi. Olemme päässeet tutustumaan toistemme toimintatapoihin. Vierailuista on ollut hyötyä myös oman yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Eri lehtien toimittajat pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Yhteistyömme on ollut antoisaa myös siksi, että sekä Tampere että Jyväskylä ovat journalistikoulutuskaupunkeja. Yliopiston ja opiskelijajäsenten merkitys korostuu yhdistystemme toiminnassa.

Tänä vuonna pirkanmaalaiset ovat jälleen tulossa Keski-Suomeen.