Liitto

Tapahtumien ”sivutuotteena” syntyy yhteisöllisyyttä

”Jo Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen ja Aikakauslehdentoimittajien yhdistyksen yhdistymistä suunniteltaessa tavoitteeksi otettiin hyvät jäsentilaisuudet”, kirjoittaa toiminnanjohtaja Kaija Plit.

”Kiitos näiden kivojen juttujen järjestämisestä ja inspiraatiosta! Oli todella mukava ilta eilen – hienoa työn vastapainoksi. Sain jälleen vinon pinon uusia näkökulmia ammattiin”.

Tällaiset viestit ovat tuoneet minulle onnistumisen tunteita marraskuusta 2016 lähtien. Aloitin silloin työni tapahtumien tuottajana järjestöfuusion läpikäyneessä Helsingin Seudun Journalisteissa (HSJ).

Jo Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen ja Aikakauslehdentoimittajien yhdistyksen yhdistymistä suunniteltaessa tavoitteeksi otettiin hyvät jäsentilaisuudet. Eivätkä mitkä tahansa tilaisuudet: tärkeän ammatillisen koulutuksen lisäksi halusimme tarjota yhteisöllisyyttä – siis tapaamisia, joissa jäsenet tutustuisivat, verkostoituisivat, virkistyisivät ja viihtyisivät yhdessä.

Tarve tähän oli ilmeinen, ja on yhä. Monet lehtitalot ovat lakkauttaneet tai supistaneet työntekijöille tarkoitettua kulttuuri- ja retkitarjontaansa. Suuri osa jäsenistämme tekee töitä ilman kollegoita pienissä toimituksissa tai nykyään yhä useammin itsensätyöllistäjinä.

Ilahdun, kun kuulen iloisia huudahduksia vanhojen kollegojen tavatessa yllättäen. Uudet tuttavuudet syntyvät kuin itsestään. Joskus vähän avitan: jos tiedän jonkun yhdistävän tekijän ihmisten välillä, kerron siitä heille.

Yli sadan tapahtuman jälkeen voi sanoa, että HSJ on onnistunut luomaan yhteisöllisyyttä. Kuten yksi palautteen antaja summaa: ”On tämä kyllä hieno porukka!”

Kaija Plit

Kirjoittaja on HSJ:n toiminnanjohtaja.

Lue lisää aiheista: