Sattuu ja tapahtuu

Pesäpalloraportti ulkomuistista

Jutun kirjoittamisella on kiire. Ville Koivuniemi kävelee reippaasti autolle, heittää läppärin sekä muistiinpanolehtiön takapenkille ja lyö oven kiinni. Kuuluu loksahdus, kun auton kaikki ovet napsahtavat lukkoon. Avaimet ovat takapenkillä.

Huomaan kirjoittavani tavanomaista ahkerammin muistiinpanoja Kempeleessä pelattavasta Miesten Ykköspesiksen paikalliskamppailusta keväällä 2012. Edellisen urheilujutun kirjoittamisesta on kulunut yli puoli vuotta.

Aikataulu on kiireinen. Jutun deadline on kello 22 ja lehdistötilaisuus alkaa noin kello 20.30.

Kirjoitan lehdistötilaisuuden annin läppärilleni ja lähetän varmuuden vuoksi tekstin Facebook-viestinä itselleni. Heikon mokkulayhteyden vuoksi päätän ajaa Ouluun kirjoittamaan jutun valmiiksi.

Kävelen reippaasti autolle, heitän läppärin sekä muistiinpanolehtiön takapenkille ja lyön oven kiinni. Kuuluu loksahdus ja huomaan auton kaikkien ovien napsahtaneen lukkoon. Samalla näen avainnippuni eksyneen auton takapenkille. Vara-avaimet ovat kotona 40 kilometrin päässä.

Juoksen takaisin stadionille, selitän tilanteen ja saan käyttööni vip-tilojen nurkassa pölyttyvän ikivanhan tietokoneen. Koneella ei ole tekstinkäsittelyohjelmaa ja Open Officen lataaminen kestäisi ilmoituksen mukaan kymmeniä minuutteja.

On arki-ilta ja urheilutoimituksessa on vain yksi kiireinen työntekijä. Soitan uuden työpaikkani työkaverille, pyydän häntä kirjautumaan Facebook-tililleni ja lupaan 50 euroa avusta. Sanelen hänelle tekstiä ja hän lukee minulle lehdistötilaisuuden antia. Apuna on myös ottelun pöytäkirja.

Kello 21.58 kaverini lähettää 3 000 merkin jutun toimitukseen.

Seuraavana aamuna Kalevan aukaiseminen jännitti, mutta jutusta tuli kohtuullinen, eikä siihen tietääkseni päätynyt virheitä.

Kirjoittaja on oululainen vapaa toimittaja.