Fokus

Aida Räihälä pakenee maailman hälyä konsertteihin

”Kun menen viikon päätteeksi konserttiin, pääsen tilaan, jossa voin keskittyä vain musiikkiin ja rentoutua maailman hälyltä”, Aida Räihälä kertoo.

Räihälä, 35, työskentelee Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n viestintä- ja järjestökoordinaattorina Helsingissä. Työssään hän tosin harvemmin ehtii istua vain kuuntelemassa yhdistykseen kuuluvien sinfonia- ja kamariorkesterien konsertteja. Sen sijaan työhön kuuluu viestinnän lisäksi esimerkiksi orkesterien erilaisten yhteisten tapahtumien järjestäminen. Räihälä myös vastaa yhdistyksen nuottikirjastosta.

”Orkesterimaailmaan voi liittyä ennakkoluuloja, joiden purkamisen koen työssäni mielekkääksi. Usein esimerkiksi ajatellaan, että klassinen musiikki olisi elitististä tai että liput olisivat hirveän kalliita. Toivon voivani madaltaa kynnystä tutustua orkestereihin”, Räihälä sanoo. Orkesterit tekevät paljon työtä tavoittaakseen yleisöjä myös konserttisalien ulkopuolella, hän kertoo.

”Jäsenorkesterimme ovat esimerkiksi järjestäneet konsertteja kohtuvauvoille, vieneet verkkokonsertteja vanhainkoteihin sekä konsertoineet kauppakeskuksissa.”

Lue lisää aiheista: