Liitto

Suomalaistoimittajat suuntaavat ”Europaan”

”Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen nimissä järjestetään ensi kesänä laaja kiertomatka eri Europan maihin. Kuten päivälehdissä olleista ilmoituksista ja uutisista on jo ilmennyt, kulkee retkikunta seuraavaa reittiä: Helsinki – Stettin – Berliini – Wien – Venetsia – Firenze – Rooma – Nizza – Marseille – Parisi – Köln – Hampuri – Lyypekki.”

Sanomalehtimies mainosti huhtikuussa 1930 Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen aiottua ”Europan-matkaa”. Kuukauden kestävälle matkalle oli määrä lähteä toukokuun lopussa. Lehtimiesten matkailun arveltiin kiinnostavan laajalti myös lukijoita.

Kuukauden matka maksoi 7 100 markkaa, nykyrahassa noin 2 500 euroa, ja siihen sisältyivät kaikki matkat ja majoitukset. Toimittajia houkuteltiin mukaan lupaamalla tuntuvia stipendejä ja alennuksia, joita yhdistyksen retkitoimikunta oli parhaillaan neuvottelemassa.

”Niin pian kuin on saatu selville, kuinka monta lehtimiestä matkaan osallistuu, tullaan Suomen Höyrylaiva Osakeyhtiön laivoilla tehtävistä matkoista pyytämään 50 %:n alennusta ja uskottavaa on, että se saadaan järjestetyksi.”