Näinkö on?

Toimittajana saat kätevästi näkyvyyttä sometilillesi ja laukkumallistollesi, Jenni Alexandrova

Radiotoimittaja Jenni Alexandrova kirjoittaa blogissaan viineistä ja ihmettelee, miksi Alko ei ole lähettänyt hänelle lahjaviinejä.

Sinua viehättää radiotyössä sen helppous: menee vaan lähetykseen, laittaa biisin soimaan ja kertoo omasta elämästään.
Tervetuloa vaikka viikoksi kokeilemaan, miten sujuu radionteko tuolla meiningillä! Ei vaan, jos radio kuulostaa mutkattomalta ja helpolta, niin sen eteen on tehty todella paljon töitä.

Keskimääräisen radiosoittokappaleen pituus on 3.20. Sen aikana ehtii hoitaa monta tarpeellista asiaa – ja somettaa niistä.
Kyllä. Siinä ajassa ehtii hakea kahvia, vastata lapsen ja kuulijan puheluun, käydä vessassa, katsoa tuoreimmat uutiset – ja somettaa. Kaikki pitää tehdä yhtä aikaa ja juoksemalla.

Iltalehti uutisoi somekeskustelun pohjalta ”rajusta kritiikistä” jo kaksi viikkoa ennen kuin Me Naiset Radio aloitti. ”Kuulematta paska” on reilua kritiikkiä kilpailijalta.
Näin se vaan menee, ja jos ihan rehellisiä ollaan, pureskelin sitä nimeä itsekin jonkin aikaa. Nimi rajaa kohdeyleisön hyvin tarkasti, mutta sellaista se on nykyään. Olen tosin saanut monelta mieheltä sellaista palautetta, että saako kuunnella.

Kritiikin mukaan Me Naiset Radio luo stereotyyppistä kuvaa naisista. Vastaat kriitikoille, että ”laittaa vaan stereot kiinni, jos meno ei miellytä”.
Juuri näin. Ei tarvitse kuunnella, jos ohjelma ei miellytä, mutta aina kannattaa kokeilla.

Entisessä työpaikassasi Radio Rockilla sait hyvin vihamielistä palautetta miehiltä. Nyt samantasoista lokaa tulee naisilta.
Radio Rockilla sain miehiltä ala-arvoista palautetta. Olisi pitänyt olla hiljaa, koska olen nainen. Onneksi palaute parani vuosien mittaan. Me Naisten aikana en ole saanut lainkaan negatiivista palautetta – en miehiltä enkä naisilta.

Aamuradion juontaminen ei ole ihan normaalin ihmisen hommaa.
Leipurin mielestä aamuradiolaiset saavat nukkua ihanan pitkään, kun heräävät vasta neljältä yöllä. Minä pidin siitä työstä. Niissä aamuissa on jotain maagista, mutta en väitäkään olevani normaali.

Ihmettelet itsekin, miten innostuneesti jaksat juontaa sisään bonjovit ja muut puhkisoitetut hitit.
Onko sinulla kaikki hyvin, jos Bon Jovi on mielestäsi puhkikulunut? Bon Jovi ei koskaan kulu puhki!

Aloitit urasi Nelosen tv-uutisissa. Oli masentavaa kertoa jatkuvasti huonoja uutisia, joten päätit tehdä jotain, josta tulee parempi mieli.
Olen kiitollinen uutistyön opeista, mutta myös siitä, että siirryin pois uutismaailmasta. Se työ oli todella hektistä, stressaavaa ja paineistettua, hyvin erilaista kuin mitä nyt teen.

Juonnat televisio-ohjelmaa Lapsi tuntemattoman kanssa. Se on paras ohjelmaidea ikinä.
Kyllä. Ohjelma käsittelee sitä, kuinka moni ihminen haluaa lapsen, mutta parisuhde puuttuu. On hienoa, että ohjelman ansiosta tabuaiheesta voidaan puhua julkisesti.

Toimittajana saat kätevästi näkyvyyttä sometilillesi ja laukkumallistollesi.
Vai saanko sometilin ansiosta toimittajantyölleni näkyvyyttä? Radio, some, blogi ja laukkumallisto muodostavat kokonaisuuden, joka luo suhdetta yleisöön. Ne kaikki ovat osa tätä työtä nykyisin. Tietenkään en sotke radiotyötä laukkumallistoon.

Kirjoitat blogissasi viineistä. Et ole aikoihin käynyt Alkossa, koska saat niin paljon lahjaviinejä.
Väite on valitettavasti väärä – vink vink Alkon väki!

Kulttuurin tukeminen on kiva ajatus, mutta miksi käyttää omaa rahaa, jos sisään pääsee kutsuttunakin.
Yleensä jätän kutsutilaisuudet väliin ja menen katsomaan taide-elämyksiä myöhemmin itsekseni. Siten saan olla rauhassa ja nauttia oikeasti taiteesta.

Osaat puhua bulgariaa. Aiot joskus tehdä bulgariankielistä nettiradiolähetystä.
En puhu niin hyvin, että voisin toimia toimittajana, mutta haluaisin viettää siellä paljon aikaa, koska Bulgaria on niin paljon muutakin kuin Sunny Beach.

Näinkö on -juttusarjassa esitetään kohtuuttomia väitteitä. Sarjan aiemmat osat voit lukea täältä.

Jenni Alexandrova, 40

Vuonna 2021 aloittaneen Me Naiset Radion (ennen Radio Aalto) toimittaja ja juontaja.

Työskennellyt myös Radio Aallon juontajana, Radio Suomipopin tuottajana ja juontajana sekä Radio Rockin aamuohjelman juontajana.

Aloitti toimittajana Nelosen uutisissa vuonna 2006.

Tehnyt Nelosen televisio-ohjelmia, kuten Lapsi tuntemattoman kanssa, Pomo piilossa, Kummalliset kammot, Kuninkaalliset häät ja Voice of Finland.

Pitää blogia ja on suunnitellut oman laukkumalliston yhteistyössä laukkuvalmistajan kanssa.

Medianomi Tornion ammattikorkeakoulusta 2006.

Harrastaa juoksua, tanssia, lukemista ja maalausta.

Syntynyt Raahessa, asuu Helsingissä.