Työelämä

Valokuvaaja-viestijä Sanna Krook haluaa näyttää Oulun sellaisena kuin se on

”Saan olla työpäivän aikana monessa roolissa. Voisi ajatella, että kokouksessa istuminen tai tiedotteen tekeminen olisi tärkeämpää kuin se, että käyn kuvaamassa. Itse kuitenkin ajattelen, että kuva voi olla paras tapa kertoa jostain”, Sanna Krook sanoo.

Hän työskentelee puolet työajastaan Oulun kaupungin valokuvaajana ja puolet hyvinvointipalveluiden viestintäpäällikkönä. Hän ottaa kuvia verkkosivuja, somea, esitteitä ja raportteja varten sekä muun muassa Mun Oulu -kaupunkimedialle.

Krookin mielestä kuntien viestinnässä aika on ajanut ohi kirkasväristen ja vähän imelien ”karkkimainoskuvien”.

”Ei kuvien tarvitse olla aina vain hyväntuulisia ja esimerkiksi tietyllä tapaa valaistuja. Rehellisyys on kiinnostavampaa kuin rakennettu mielikuva. Viestinnän tehtävä on kertoa palveluista kuntalaisille totuudenmukaisesti.

Toivon voivani laajentaa sitä, ketkä kuvissa näkyvät – että esimerkiksi kehitysvammaiset voisivat olla kuvissa muulloinkin kuin silloin, kun puhutaan kehitysvammaisista.”