Kuolleita

Herrasmies on poissa

Kuolleita: Toimittaja Matti Vainio 20. 6. 1935 Sortavala – 5. 9. 2020 Hämeenlinna

Toimittaja Matti Vainio aloitti 1961 Kainuun Sanomissa Kajaanissa. Vuonna 1965 hän perusti yhdessä toimittajavaimonsa Irene Vainion kanssa Ylä-Kainuu-lehden. Ajatus lehden perustamisesta oli syntynyt juttumatkoilla.

Vuonna 1982 Matti Vainio lopetti lehden päätoimittajana. Sen jälkeen hän työskenteli Puolanka-lehdessä, kunnes palasi Kainuun Sanomien uutistoimitukseen Kajaaniin.

Matti oli herrasmies, joka tuli hyvin toimeen ihmisten kanssa. Kollegoiden keskuudessa hän oli arvostettu. Hänellä oli laaja yleissivistys ja humaani maailmankatsomus.

1990-luvun puolivälissä Matti jäi eläkkeelle ja viitisentoista vuotta sitten hän muutti Riihimäelle lähelle tytärtään. Keskustelimme sen jälkeen vuosien varrella puhelimessa monista asioista, muun muassa Kaisa Mäkäräisen menestyksestä ampumahiihdossa.

Elokuun puolivälin tienoilla Matti soitti ja kertoi siirtyvänsä Hämeenlinnaan Koivikkokotiin. Hän lisäsi tyttärensä laittavan kuolinilmoituksen Kainuun Sanomiin, kun sen aika on. Matti kuoli kolme viikkoa sen jälkeen.

Vainiota jäivät kaipaamaan Helena-tytär Aki-miehineen sekä sukulaiset ja ystävät.