Kuolleita

Arvostettu monitoiminainen

Kuolleita: Toimittaja Liisa Laine Oulu 25. 3. 1936 – 8. 8. 2020 Helsinki

Toimittaja Liisa Laine kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen 8. elokuuta 2020. Hän oli kuollessaan 84-vuotias ja syntynyt 25. 3. 1936 Oulussa.

Liisa Laine kävi koulunsa Haminassa. Hän haaveili piirustuksenopettajan työstä ja pääsikin opiskelemaan Ateneumiin Helsinkiin. Unelma urasta kuvataiteiden parissa kariutui kuitenkin väriliituallergiaan. Televisio tarjosi korvikkeen. Vuonna 1958 Laine hyväksyttiin Ylen tarkkailijakurssille. Tekniikan puolelta hän siirtyi pian television ohjelmapuolelle, uudehkoon uutistoimitukseen.

Liisa Laineesta tuli sittemmin tv-uutisten pidetty ja arvostettu monitoiminainen. Hän ohjasi uutislähetyksiä ja erityisohjelmia, toimitti juttuja eri tapahtumista – usein kulttuurista ja toimi satunnaisesti myös tv-uutisten lukijana. Tämä herätti paljon huomiota, sillä ennen Liisaa uutistenlukijoina toimivat vain miehet.

Ohjaajana Laine luotsasi päivittäisiä uutislähetyksiä ja monia uutistoimituksen erikoisohjelmia. Hänen ohjaajauransa tähtihetkeksi muodostuivat Helsingissä järjestetyn Etyk-kokouksen televisiotaltioinnit vuonna 1975. Kuvat kokouksesta levisivät Eurovision välityksellä ympäri maailmaa ja kiitosta tuli Japania myöten.

Liisa Laine jäi eläkkeelle Ylen tv-uutisista vuonna 1996.