Journalismi

Tutkimus: Yle on luotettavin media koronauutisoinnissa

Yle Uutiset, Helsingin Sanomat ja MTV Uutiset ovat tehneet luotettavimpia koronauutisia, ilmenee tuoreesta kyselytutkimuksesta. Kyselyyn vastanneista noin 90 prosenttia piti Ylen koronauutisia luotettavina. Epäluotettavina Ylen koronauutisia piti vain neljä prosenttia vastanneista.

Neljänneksi luotettavimpana pidettiin oman alueen pääuutismediaa.

Iltapäivälehtien koronauutiset koettiin puolestaan epäluotettavimmiksi. Ilta-Sanomiin luotti 38 ja Iltalehteen 34 prosenttia vastaajista. Ip-lehtiä piti epäluotettavina kuitenkin vain noin joka viides vastaaja.

Tunteet pelissä: Median auktoriteetti ja yleisön luottamus (2019 – 2020) -tutkimuksen koronaosioon vastasi viime toukokuussa 1 354 henkilöä. Tutkimuksen rahoitti Helsingin Sanomien säätiö.