Media-ala

Lehtitaloissa käynnistyivät korona-yt:t

Useat mediayhtiöt ovat aloittaneet yt-neuvottelut koronavirustilanteen vuoksi. Lomautuksiin tähtäävistä yt-neuvotteluista ovat ilmoittaneet muun muassa Hämeen Sanomat oy, Turun Sanomat ja Salon Seudun Sanomat sekä Keskipohjanmaata julkaiseva KPK Yhtiöt.

Sanomalehtien liiton jäsenilleen tekemän kyselyn mukaan miltei puolet päätoimittajista ja toimitusjohtajista uskoo, että henkilöstöä lomautetaan tai irtisanotaan koronaviruksen talousvaikutusten vuoksi. Kolmannes vastaajista piti tätä kuitenkin epätodennäköisenä.

Hallitus on päättänyt työmarkkinakeskusjärjestöjen esityksestä lyhentää lomautustilanteessa yt-neuvottelut viiteen päivään. Myös määräaikaisen työntekijän voi poikkeusaikana lomauttaa. Työttömyysturvan omavastuuaika poistetaan.

Lue lisää Journalistin päivittyväståä yt-seurannasta.