Liitto

Elokuva- ja tv-ala neuvottelee yhä

Elokuva- ja tv-alan työehtosopimusneuvottelut ovat edelleen kesken. Neuvottelut keskeytyivät 3. tammikuuta. Niitä on tarkoitus jatkaa huhtikuussa, Journalistiliiton työehtoasiamies Terhi Tarvainen kertoo.

Neuvottelut keskeytettiin, koska osapuolilla ei ole yhteisymmärrystä keskeisistä tavoitteista. Ala myös odotti työtuomioistuimen ratkaisua siitä, onko tes yleissitova. Ei ole, työtuomioistuin linjasi helmikuun lopussa.

Elokuva- ja tv-tessistä neuvottelevat Journalistiliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme ja Palta. Ala on ollut sopimuksettomassa tilassa vuoden alusta. Työpaikoilla noudatetaan aiemman sopimuksen ehtoja, kunnes uusi saadaan tehtyä.

Alan liitot ovat antaneet tuotantoyhtiöille yhteiset ohjeet siitä, miten koronavirustilanne otetaan huomioon av-tuotannoissa. Kuvauksia ei ole tarpeen keskeyttää, elleivät viranomaiset sitä vaadi. Työturvallisuuteen tulee kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota ja tarpeetonta lähikontaktia välttää.