Kuolleita

Kotimaan kantava voima

Kuolleita: Tuottaja Tuija Tiihonen 23. 12. 1956 Joroinen – 26. 12. 2019 Kirkkonummi

Kotimaan toimituspäällikkö ja tuottaja Tuija Tiihonen o.s. Hämäläinen kuoli tapaninpäivänä kotonaan Kirkkonummella. Hän oli kuollessaan 63-vuotias.

Joroisissa syntynyt Tiihonen kirjoitti ylioppilaaksi Savonlinnan taidelukiosta. Hän opiskeli Helsingin ylipistossa englantia, kotimaista kirjallisuutta ja tiedotusoppia valmistuen humanististen tieteiden kandidaatiksi.

Ensikosketuksen tulevaan ammattiuraan, journalismiin, Tiihonen hankki Savon Sanomissa. Hän työskenteli toimittajana myös Ilta-Sanomissa. Askel-lehden toimitussihteeriksi hän siirtyi 1991 ja siitä Kotimaan toimitussihteeriksi 2003.

Hän oli myös Kotimaan toimituspäällikkö sekä lopuksi tuottaja. Tiihonen teki lisäksi kustannustoimittajan töitä, kirjoitti artikkeleita useampaan kirjaan sekä toimitti kirjoja.

Työtoverit tunsivat Tiihosen monipuolisena, huumorintajuisena, ystävällisenä ja myötätuntoisena, mutta myös tarkkana ja tarvittaessa suorapuheisenakin toimituksen kantavana voimana.

Tiihonen jäi pois töistä kesällä 2017 saatuaan kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää. Maaliskuussa 2018 hän alkoi kirjoittaa Syövästä huolimatta -blogia sairaudestaan ja tunnoistaan. Kirjoitukset sanoittivat myös monien kohtalontovereiden tuntoja ja toivat heille lohtua.