Fokus

Uutiskuvaaja Martti Kainulainen tunnetaan polkupyörästään

”Otin polkupyörän kulkuvälineekseni, kun Kampin rakennustyöt aloitettiin 2000-luvun alussa. Silloin Helsingistä hävisi hirveästi pysäköintipaikkoja. Huomasin, että pyörä helpottaa huomattavasti liikkumista. Pyörän selästä myös näkee enemmän yksityiskohtia”, sanoo Lehtikuvassa vuodesta 1980 alkaen työskennellyt uutiskuvaaja Martti Kainulainen.

Kainulainen jäi eläkkeelle joulukuun alussa. Itseoppinut, kuvaamisen kansakoulun kameraseurassa aloittanut kuvaaja työskenteli ennen Lehtikuvaa Savon Sanomille. Kainulainen kuvasi uransa aikana niin varhaisaamun sääkuvat, oikeudenkäynnit, politiikan tapahtumat kuin kuudettoista olympialaisetkin. Ulkomaan matkapäiviä kertyi parhaimmillaan yli 160 vuodessa.

Kainulainen kertoo iloitsevansa siitä, että Lehtikuvaan otetaan hänen tilalleen uusi kuvaaja, se kun ei nykyisin ole itsestäänselvyys.

”Itse aion eläkkeelle jäätyäni perustaa pop up -ateljeen, jossa otan asiakkaista vanhanaikaisia, arvokkaita perhe- ja ryhmäkuvia.”