Liitto

Oikeusturvan rajat arvioitava uudelleen, ehdottaa verkkovihaselvitys

Verkkovihaa ruotinut työryhmä ehdottaa Journalistiliitolle seitsemää jatkotoimenpidettä uhkailun kohteeksi joutuneiden jäsenten turvaksi. Työryhmän tekemässä selvityksessa kehotetaan liittoa muun muassa arvioimaan uudelleen jäsenille tarjottavan oikeusturvan perusteita. Niiden tulisi tunnistaa entistä paremmin osaksi journalistien työtehtäviä esimerkiksi oman työn markkinointi sosiaalisessa mediassa.

Selvitys esittää muun muassa tukirahaston perustamista, vapaaehtoisten tukiryhmien perustamista, lisää neuvontaa ja yhteistyön tekemistä työnantajien sekä muiden saman ilmiön kanssa silmäkkäin olevien järjestöjen kanssa.

Journalistiliiton valtuusto hyväksyi työryhmän selvityksen 24. toukokuuta.

Lue lisää: Uhkailtujen ja vainottujen journalistien tukirahasto laajenee (Journalisti 5/2019)