Nimitys

Terveystiedon toimittaja

Uusi päätoimittaja Anne Lahnajärvi haluaa Mediuutisten tuottavan lääkäreiden puheenaiheet.

Mikä veti päätoimittajaksi Mediuutisiin?

Innostus lääketieteeseen. Se on loputtoman kiinnostava alue, joka muuttuu ja kehittyy koko ajan.

 

Mikä on suhteesi lääketieteeseen?

Minulla on mielenterveyshoitajan koulutus ja olen lukenut Mediuutisia paljon. Ala on kiinnostanut, vaikken ole enää hoitotyössä.

 

Miksi ryhdyit toimittajaksi?

Minulla on aina ollut kova tarve hankkia ja välittää tietoa. Vuosituhannen vaihteessa mielenterveyspotilaiden hoidossa tapahtui pääkaupunkiseudulla paljon muutoksia ja säästöjä. Silloin lähdin opiskelemaan viestintää, myös halusta vaikuttaa.

 

Miksi sinut valittiin Mediuutisten päätoimittajaksi?

Lehti järjestää paljon tapahtumia. Valintaan vaikutti se, että olen ollut perustamassa tapahtuma-alan ammattilehteä Eventoa ja aloittanut Uusimaassa tapahtumatuotannon. Myös terveydenhuollon koulutuksella oli merkitystä, ja muutkin näytöt kuulemma riittivät.

 

Nimitysuutinen kehui näyttöjäsi median muutosjohtamisesta. Mitä aiot muuttaa?

Haluan kehittää lehteä. Haluan, että se on lääkäreiden puheenaihe ja että he haluavat näkyä siinä. Siihen päästään, kun lehdessä on työn kannalta tärkeää uutta tietoa.

 

Tärkeimmät oppisi paikallisten lehtien johtamisesta?

Sisällön kehittäminen on ainoa tapa pärjätä kilpailussa. Toimituksen pitää tietää työnsä tavoitteet: mikä sisältö on kohderyhmälle oikeaa ja mitä kultakin odotetaan.

 

Mitä uutta sinun täytyy opetella?

Lehden ja tilaisuuksien vetäminen on tuttua, mutta lääketieteeseen joudun perehtymään. Se menee koko ajan eteenpäin, enkä ole aiemmin tehnyt lääkäreille ammattilehteä.

 

Olet vaihtanut yleisöltään pienempään ja pienempään lehteen. Miksi?

Lukijamäärien kasvattaminen on mielenkiintoinen haaste. Olen haasteisiin tarttuja ja innostuja. Haluan myös oppia lisää tapahtumien teosta, josta Mediuutisilla on kokemusta pitkältä ajalta.

 

Mediuutiset järjestää tapahtumia yhteistyössä lääkefirmojen kanssa. Miten se sopii yhteen journalismin kanssa?

Lehden tapahtumilla on sponsoreita myös täällä Porvoossa. Ammattimainen toimitus huolehtii siitä, että asiat esitetään lehdessä riippumattomasti.

 

Sinulla on Mediuutisissa vähemmän alaisia kuin Uusimaassa. Vaikuttaako se esimiestyöhön?

Uskon, että samat lainalaisuudet pätevät ihmisten johtamisessa. Tärkeintä on läsnäolo, vaivaton vuorovaikutus ja se, että kunkin vahvuudet ovat oikein käytössä.

 

Mitä teet vapaa-ajalla?

Ulkoilen koiran kanssa, rehkin kuntosalilla, laskettelen, purjehdin ja kuuntelen äänikirjoja. Kun vapaa-aika on vähissä, se pitää käyttää tehokkaasti.

Anne Lahnajärvi, 55, aloittaa 23. huhtikuuta Mediuutisten päätoimittajana. Lehti on Alma Talentin kustantama terveydenhuollon uutis- ja ajankohtaismedia alan ammattilaisille ja päättäjille. Lahnajärvi siirtyy tehtävään sanomalehti Uusimaan vastaavan päätoimittajan paikalta Porvoosta. Aiemmin hän on toiminut Tamperelaisen päätoimittajana sekä journalistisissa kehitystehtävissä Lehtiyhtymä- ja Keskisuomalainen-konserneissa.