Journalismi

Koura- ja Bonnier-palkinnot jaettiin

KOURA-koulutusrahasto palkitsi tv-, radio- ja verkkosisältöjä kuudessa kategoriassa. Erikoispalkinnot saivat Ylen Sara Rigatellin ja MTV:n Timo Innasen jutut seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä.

KOURA-koulutusrahaston palkinnot vuoden 2018 parhaille Ylen, MTV:n ja Mediahub Helsingin kotimaisille sisällöille jaettiin 21. 3.

Dokumenteissa ja journalistisissa sisällöissä pääpalkinnon sai Yle Radio 1:n Olga – pakolainen 1918, Uutis-, urheilu- ja ajankohtaissisällöissä Yle Urheilun MM-futis 24h ja Asiaohjelmissa Yle TV1:n Tehtaan sankarit.

Kuuden kategorian palkintojen lisäksi jaetut erikoispalkinnot saivat Ylen Sara Rigatellin jutut seksuaalisesta ahdistelusta ja MTV:n Timo Innasen jutut seksuaalisesta häirinnästä suomalaisessa naisurheilussa.

Bonnierin Suuret Journalistipalkinnot jaettiin 13.3. Vuoden juttu 2018 -palkinnon saivat Velimatti Honkanen, Jari Kujala, Aimo Niemi ja Tekniikan Maailman autotoimitus VW-konsernin autojen turvavyövian paljastamisesta.

Vuoden journalisti on Suomen Kuvalehden Vappu Kaarenoja ja Vuoden journalistinen teko Helsingin Sanomien Land of Free Press -kampanja.