Liitto

Journalistin paperiversio uudistui, verkkolehti uudistuu seuraavaksi

Päätoimittaja Maria Pettersson lupaa alan syvällistä arviointia ja reilua mediakritiikkiä.

Journalisti on uudistunut. Uudistuksessa on huomioitu lukijoiden näkemyksiä, joita Maria Pettersson kysyi ensimmäisessä päätoimittamassaan Journalistissa viime elokuussa.

”Meiltä kaivattiin lisää syvällistä pohdintaa alan asioista ja reilua mediakritiikkiä vastapainoksi internetin huutelulle. Toisaalta toivottiin nopeaa uutisointia ja kannanottoja alan ajankohtaisista tapahtumista”, Pettersson sanoo.

Pohdinnan lisäämiseen sopii printti, nopeaan reagointiin verkko. Journalistin verkkosivujen uudistaminen alkaa printin uudistuksen valmistuttua.

”Kokonaisuus kattaa sekä alan ilmiöt että työn tekemiseen liittyvät kysymykset. Pysyvää on myös, että Journalisti on laadukkaan median ja Journalistiliiton jäsenten asialla.”

Yksi uudistuksen tavoitteista on vahvistaa liiton jäsenistön moninaisuuden näkymistä lehdessä.

”Olemme löysänneet yksityiskohtaisesta konseptoinnista, jotta kaikelle kiinnostavalle löytyy lehdestä sopiva tila”, Pettersson sanoo.

Uusiin palstoihin kuuluu Väite, jossa keskustellaan alan tilasta ja suunnasta. Näinkö on? kysyy alan toimijoilta kysymyksiä, joita vain Journalisti voi kysyä. Tutkittua erittelee alan uutta tutkimusta, ja Kalenteri kokoaa liiton ja sen jäsenyhdistysten tapahtumat.

Uusiin kolumnisteihin kuuluu toimittaja Susanna Kuparinen, joka käsittelee median ja yhteiskunnan suhdetta. Työelämän kysymyksistä kirjoittavat liiton asiantuntijat.

Kannessa nähdään vaihtuvien valokuvaajien ja kuvittajien työn lisäksi graafikko Emmi Niemisen piirroksia.

Vuoden alusta Journalisti on ilmestynyt neljän viikon välein aiemman kolmen sijaan. Uudistunut lehti on aiempaa paksumpi ja isompi.

Uusi visuaalinen ilme on ulkoasutoimittaja Heli Saarelan käsialaa.

”Kun mennään aikakauslehtimäisempään suuntaan, jutut tarvitsevat enemmän tilaa. Elementtejä on karsittu ja kokonaisuutta selkeytetty. Kuvat ovat edelleen isossa roolissa. Uusiin palstoihin kuuluu Fokus, jossa kerrotaan kuvin jäsenistön arjesta”, Saarela sanoo.

”Edellisessä lukijatutkimuksessa Journalistiin kaivattiin enemmän väriä, ja myös sen olemme huomioineet.”