Sananvapaus

Linda Pelkonen voitti hovissa

Helsingin hovioikeus on tuominnut toimittaja Linda Pelkoselle lukuisia kertoja soitelleen miehen laittomasta uhkauksesta sakkoihin.

Helsingin hovioikeus on tuominnut toimittaja Linda Pelkoselle lukuisia kertoja soitelleen miehen laittomasta uhkauksesta sakkoihin. Oikeus antoi tuomionsa 25. tammikuuta.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet viime keväänä. Se arvioi, että poliisin äänitutkimus ei voinut aukottomasti todistaa, että soittaja oli juuri liittymän haltija. Mies sanoi käräjäoikeudessa, että joku muu oli soittanut puhelut hänen numerostaan.

Hovioikeus on toista mieltä. Se arvioi, että soittaja oli sama mies kuin liittymän haltija ja tuomitsi tämän 30 päiväsakkoon sekä maksamaan 800 euron kärsimyskorvaukset Pelkoselle. Lisäksi hänen tulee korvata Pelkosen noin 2 800 euron oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole lainvoimainen.