Media-ala

Otavamediassa jo neljännet yt-neuvottelut

Otavamedia on aloittanut jo neljännet yt-neuvottelut tänä vuonna. Sen lisäksi neuvotteluja käydään A-lehdissä, Aamulehdessä ja Sanoma Media Finlandissa. Allerin neuvottelut johtivat 11 työntekijän irtisanomiseen, Kainuun Sanomien neuvottelut pitkiin lomautuksiin.

Otavamedia on aloittanut jo neljännet yt-neuvottelut tänä vuonna. 7. marraskuuta käynnistyneet neuvottelut koskevat Anna-lehtiperhettä. Irtisanominen uhkaa kuutta työntekijää.

Yhtiön aiemmissa yt-neuvotteluissa on vähennetty kolmesta lehtiperheestä yhteensä 13 työntekijää. Lisäksi yksi tehtävä on osa-aikaistettu. Suorat irtisanomiset on vältetty muun muassa lähtöpakettien avulla. Lehtiperheitä on Otavamediassa viisi.

Myös A-lehdet aloitti yt:t asumisen toimituksessaan 29. lokakuuta. Työnantaja on esittänyt yhdeksän työntekijän vähentämistä.

Otavamedian ja A-lehtien neuvottelut kestävät kaksi viikkoa. Yt-neuvotteluja on käynnissä myös Aamulehdessä ja Sanoma Media Finlandissa.

Lisäksi kahdet yt:t päättyivät lokakuussa: Aller ilmoitti irtisanovansa 11 työntekijää. SLP Kustannus päätti lomauttaa Kainuun Sanomien ja Kaista Design -markkinointitoimiston työntekijät viideksi viikoksi.