Media-ala

Otavamedian yt-neuvottelut päättyivät, Sanoma Media Finland ja Aamulehti aloittivat

Seura-lehtiperheestä lähtee viisi. Suorilta irtisanomisilta vältyttiin,

Otavamedian Seura-mediaperheen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Seura-perheeseen kuuluvat Seura, TV-Maailma, Kotilääkäri ja Viva.

Neuvottelujen seurauksena toimituksista vähenee viisi työntekijää, mutta suorat irtisanomiset vältettiin lähtöpaketeilla.

Viidestä yksi lähti omasta aloitteestaan, ja kaksi pääsee halutessaan eläkeputkeen. Lisäksi yhden työntekijän tehtävä muuttuu.

Sanoma Media Finland aloitti Suomessa yt-neuvottelut lokakuun puolivälissä. Yhtiö tavoittelee enintään 80 henkilön vähentämistä tai osa-aikaistamista nykyisestä 1 750 työntekijästä.

Helsingin Sanomissa neuvottelut koskevat design- ja HSTV-osastojen toimituksellista henkilöstöä. Aikakauslehtipuolella kohteena ovat Sanoma Lifestylen ja Sanoma Kidsin kaikki henkilöstöryhmät pois lukien kaupallinen sisällöntuotanto -tiimi, SLS Studio -tiimi ja Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy. Neuvottelut eivät koske Ilta-Sanomia.

Alma Consumer aloitti lokakuussa yt-neuvottelut Aamulehden toimituksessa. Ne koskevat yhteensä noin sataa henkilöä. Aamulehden henkilökunnan määrä voi vähentyä neuvotteluiden seurauksena enintään 17 henkilötyövuodella.

Nina Erho


Lue lisää: 

Otavamedian yt-neuvottelut päättyivät viiden lähtöön