Kuolleita

Tietoa arvostava maakuntien mies

Kuolleita: Hannu Koskela

Toimittaja ja tietokirjailija Hannu Koskela menehtyi 26.7. äkilliseen sairauskohtaukseen lomamatkallaan Lappeenrannassa. Hän oli syntynyt 10. 3. 1955.

Joka Poika -lehteen ensimmäiset juttunsa kirjoittanut Koskela päätyi Tammerkoski-lehden kautta Apuun, jossa hän teki 34 vuotta kestäneen lehtimiesuran. Koulutukseltaan hän oli maisteri.

Avussa Koskela toimitti Hannu-setänä lastenpalstaa vuosina 1985 – 1990, ja armoitettuna tietokilpailumiehenä laati Apuvisan kysymykset 26 vuoden ajan. Ennen kaikkea hän jaksoi matkustaa ympäri Suomea tekemässä reportaaseja ja haastatteluja.

”Kuunnelkaa maakuntien ihmisiä. Siellä ovat meidän lukijamme ja kansan ääni”, hän toisti toimituksen untuvikoillekin monta kertaa.

Koskelaa kiinnostivat Viro ja Venäjä, jotka hän oli nähnyt läheltä jo neuvostovuosina. Hannu Koskela ja valokuvaaja Timo Pyykkö saivat vuonna 2017 presidentti P. E. Svinhufvudin muistosäätiön kirjallisuuspalkinnon. Lehtityönsä ohella Koskela julkaisi useita tietokilpailukirjoja sekä kirjoja Tampereen historiasta ja kulttuurihahmoista, joita hän teatteriharrastuksensa kautta tunsi.

Hannu Koskela oli usein myöhässä, mutta nyt hän lähti aivan liian aikaisin.