Journalismi

Aatos avaa pelin kuunnelmalla

Podcast-palvelu Aatoksen pilotti on tarkoitus avata elokuussa. Nyt Aatos etsii testikäyttäjiä, ja kesäkuussa on kuuntelijatilaisuus Jyväskylässä.

Kotimaisella podcast-kentällä on kuhissut jo tovin tavalla, joka lupailee niiden juurtuvan journalismin lajina viimein myös Suomeen. Podcastit eivät ole enää vain harrastelua tai radio-ohjelmien sivutuote, vaan muutamille tekijöille aitoa liiketoimintaa.

Kunnianhimoisin tavoittein kentälle tähtää myös podcast-palvelu Aatos, jonka pilotti on tarkoitus avata suurelle yleisölle elokuussa. Nyt se etsii testikäyttäjiä, joiden kuultavaksi on tulossa kirjailija Johannes Ekholmin kuunnelma sekä kolme muuta minisarjaa.

Kesäkuun alussa Aatos järjestää myös kuuntelijatilaisuuden Jyväskylässä.

Aatoksen tähtäimessä on olla korkeatasoisten podcastien tuotantoyhtiö ja jakelupalvelu – ”audion HBO”, kuten yksi perustajista, toimittaja Emmi Skytén kiteyttää. Se on palkittu aiemmalla Verner-nimellään muun muassa Mediainnovaatiokilpailussa 10 000 eurolla sekä Googlen Digital News Initiativen 50 000 euron apurahalla.

Uuden palvelun menestystä on vielä hankala ennustaa, kun Suomen toistaiseksi pienille podcast-markkinoille pyrkii jakelijaksi myös isoja toimijoita, kuten Spotify. Aatos on altavastaaja, mutta mielenkiintoinen avaus, jonka kulkua kannattaa seurata.

Lisätiedot: Facebook.com/aatospodcast

OIKAISU 31.5. – Jutussa mainitussa lisätiedossa Aatoksen kotisivuista oli  väärä osoite. Oikea osoite on facebook.com/aatospodcast.