Kuolleita

Huipputoimittaja ja armoitettu pakinoitsija

Kuolleita: Pekka Tiinanen.

Iltalehden politiikan toimittaja Pekka Tiinanen kuoli perjantaina 9. syyskuuta nopeasti edenneeseen haimasyöpään. Pekka kuoli kotonaan perheensä saattamana. Hän oli kuollessaan 54-vuotias, ja syntynyt Kalajoella 17. heinäkuuta 1962.

Tiinanen työskenteli Iltalehden politiikan toimituksessa lähes kaksikymmentä vuotta. Pekka oli uutistoimittajana huippuluokan ammattilainen, joka pystyi monimutkaisistakin asioista pelkistämään olennaisen ja esittämään sen selkeästi ja kiinnostavasti.

Pekan pakinoitsijan nimimerkki Pikkutakki tuli tunnetuksi jo Aamulehdessä. Pikkutakin pakinat olivat Iltalehden viikonvaihteen piristysruiske.

Pekka oli aidosti hauska ihminen. Pekan huumori oli tarkkanäköistä ja rauhallista, se ei vienyt paljon tilaa. Pekan vastaus tiukoissa paikoissa oli osuva tilannekomiikka. Persoonallisella huumorillaan Pekka laukaisi monta kertaa kireitä tilanteita.

Perhe oli Pekan elämän keskiössä. Kaikesta näkyi, että vaimo ja lapset olivat Pekalle rakkainta elämässä. Lasten saattaminen aikuisiksi ja oman elämän alkuun oli Pekalle huojentava asia.

Valoisa kulmapaikka toimituksessa on nyt tyhjä.