Kuolleita

Arvostettu ja luotettu

Kuolleita: Timo Kuparinen

Toimittaja Timo Kuparinen kuoli 8. syyskuuta Helsingissä 70-vuotiaana. Kuparinen aloitti uransa Yleisradiossa Tänään iltapäivällä -ohjelman kesätoimittajana vuonna 1971. Samana vuonna hänet kiinnitettiin vakituiseksi työntekijäksi Yleen.

Televisiouutisiin hän siirtyi 1980, ensin toimittajaksi ja vähän myöhemmin toimitussihteeriksi. Vuonna 1988 hänet nimitettiin erikoistoimittajaksi politiikan toimitukseen. Sieltä Kuparinen jäi ansiokkaan uransa päätteeksi 56-vuotiaana eläkkeelle 2002. Vuosia Ylessä kertyi yli 30.

Kuparinen muistetaan työmarkkinatoimittajana ja vaaliiltojen studioista. Hän oli omimmillaan suorissa lähetyksissä. Rauhallisesti ja konstailemattomasti hän tiivisti vaikeatkin aiheet selkeään muotoon. Työmarkkinoilla Kuparinen tunnettiin tasapuolisena toimittajana. Hän nautti kaikkien osapuolten varauksetonta arvostusta. Hän saavutti työtovereiden suosion muita kunnioittavalla asenteellaan. Hän oli avulias ja ystävällinen kollega – herrasmies.

Hän seurasi intohimoisesti jääkiekkoseura Jyppiä sekä Suomen jääkiekkomaajouk-kuetta. Työn vastapainoksi hän luki dekkareita.