Media-ala

Ruokajournalismin rakentaja

Kuolleita: Hannu S. Vanhanen

Kauppalehden toimittaja Hannu S. Vanhanen menehtyi pitkän sairauden uuvuttamana sunnuntaina 24. tammikuuta. Hän oli 55-vuotias. Hän syntyi 7. kesäkuuta 1960 Jämsässä.

Hannu, lempinimeltään Ässä, teki klassisen toimittajauran. Hän kulki paikallislehtien kautta Forssan lehteen 1986 ja sieltä Kauppalehteen toimitussihteeriksi 1995. Kuvaavaa hänen luonteestaan oli se, että hän teki innokkaasti töitä vielä viikkoa ennen kuolemaansa.

Ässä oli monitaitoinen. Hän osasi ulkoasun, talouselämän ja yrittäjämaailman. Tietokoneet tottelivat häntä.

Pysyvän jäljen lehtiinsä Ässä jätti osaavana gastronomina. Hän oli ruoan ja viinin vankka asiantuntija. Hänestä tuli tekijä matkailubisneksen tuntijana turismista hotelli- ja ravintola-toimintaan saakka.

Kauppalehti Optio toi lukijoille laadukkaat ravintola-arviot 1990-luvulla. Ässä oli keskeinen hahmo niiden takana. Työ sai huippunsa 2004. Silloin ilmestyi klassikoksi tullut kirja Suomen parhaat ravintolat, jonka hän teki yhdessä Hannu Lahtosen kanssa. Työ- ja lomamatkoillaan ulkomailla Ässä otti tavakseen ruoasta kirjoittamisen.

Kaipaamme lämmintä ja avuliasta työtoveria. Ässä lähti usein töistä viimeisenä ja sammutti valot.