Media-ala

Luonnon kiertoon

Kuolleita: Pekka Helminen

Kansan Uutisten Turun aluetoimittajana 30 vuotta ennen eläkkeelle jäämistään toiminut Pekka Helminen kuoli 6. marraskuuta 64-vuotiaana. Hän oli syntynyt 27. joulukuuta 1950.

Pekka siirtyi syövän uuvuttamana ”takaisin luonnon kier tokulkuun”, kuten hän halusi asian ilmaista. Hän oli suuri luonnon ystävä ja tinkimätön journalisti. Luontosuhde sai tieteellistä pohjaa hänen biologian opinnoistaan, jotka jäivät loppusilausta vaille kesken.

Parhaimmillaan Pekka olikin luontoon ja ympäristöön liittyvissä jutuissaan. Monesti muut tulivat perässä Pekan hyödyntäessä tietopohjaansa ja laajaa, tuttujen asiantuntijoiden verkostoaan.

Pekan motto ”ole utelias, kyseenalaista itsestäänselvyydetkin” sopisi jokaisen journalistin työn lähtökohdaksi.

Pekan henkireikä oli vaimonsa Pian kanssa rakentama mökki Iniössä. Siellä hän vietti suurimman osan vapaa-ajastaan tarkkaillen luontoa ja kalastaen. Pekka matkusti paljon poikansa Antin kanssa. Hänen lempipaikkojaan olivat Gdansk ja Berliini.

Ennen toimittajan pestiään Pekka osallistui politiikkaan SKDL:n edustajana Turun valtuustossa ja kiinteistö- ja rakennuslautakunnassa, jossa hän joutui usein napit vastakkain Turun kaupunkikuvan tuhoajien kanssa.