Media-ala

Intohimoinen sisustustoimittaja

Kuolleita: Tuula Salakari

Toimittaja Tuula Salakari (o.s. Ranta) kuoli 60-vuotiaana helsinkiläisessä sairaalassa 19. syyskuuta. Karhulassa 30. toukokuuta 1955 syntynyt Tuula muutti aikoinaan ensin Espooseen ja myöhemmin työn mukana Helsinkiin.

Kun Kustannusliike Apulehti (nyk. A-lehdet) osti 1970-luvun lopuilla osan Kustannus Oy Williamsin julkaisemista lehdistä, Tuula siirtyi yrityskaupan mukana Avotakkaan, ensin sihteeriksi ja myöhemmin toimittajaksi. Tuulan rohkeus ja yllätyksellisyys ilmenivät muun muassa hänen purjelentoharrastuksessaan. Kerran työreissun päätteeksi hän järjesti lehden valokuvaajalle ikimuistoisen koelennon.

Avotakassa Tuulan rakkaimpia aiheita olivat koti-, ruoka- ja antiikkijutut. Hän oli tuottelias toimittaja ja vuonna 1993 hän oli myös mukana toimittamassa päätoimittaja Leena Nokelan johdolla tehtyä ensimmäistä Antiikki-lehteä. Hän kirjoitti useita WSOY:n julkaisemia juhla-, ruoka-, sisustus- ja antiikkitietokirjoja.

Tuula jatkoi sisustustoimittajana Avotakassa vuoteen 2007, jolloin hänen työsuhteensa päättyi yrityksen yt-neuvotteluissa. Työsuhteen päättyminen ei lannistanut Tuulaa, vaan hän jatkoi ahkerana freelancerina.