Journalismi

Rikostoimittajan tilinpäätös

Entinen rikostoimittaja Harri Nykänen palaa muistelmissaan Matti Ahteen ahdisteluskandaaliin.

Entinen rikostoimittaja Harri Nykänen palaa muistelmissaan Matti Ahteen ahdisteluskandaaliin vuonna 2001. Helsingin Sanomat julkaisi Nykäsen paljastusjutun ilman Ahteen ja Veikkauksen nimeä, minkä jälkeen Nykänen paljasti nimen tv-ohjelmassa.

”Maaniseksi sossunsyöjäksi” kutsuttu Nykänen myöntää joskus melkein säälineensä Ahdetta ja tämän perhettä. Ahdetta puolustelleita päätoimittajia kirjailija ei säästele.

Valtava määrä takavuosien uutistapauksiin liittyviä anekdootteja soljuu lukijan silmien ohi. Nykäsen teos on erilainen lisä sanomalaisiin muistelmateoksiin. Kirja sisältää mielenkiintoista kuvausta poliisin ja toimittajien suhteista sekä entisen rikostoimittajan omintakeisesta tavasta luoda verkostoja alamaailmaan.

Harri Nykänen: Likainen Harri – 20 vuotta Erkon renkinä Crime Time ja Docendo 2015