Media-ala

Monta kuvaa jäi ottamatta

Kuolleita: Arto Tulima

Kajaanilainen lehtikuvaaja Arto Tulima kuoli vaikean sairauden murtamana perjantaina 10. heinäkuuta Kainuun keskussairaalassa 53-vuotiaana.

Valokuvaaminen oli Tuliman suuri ammatillinen rakkaus ja intohimo. Hän työskenteli koko uransa ajan freelancerina. Kainuun Sanomissa hän oli kuvaamon vakiokalustoa, mutta työsuhteet olivat erilaisia sijaisuuksia. Työparina Arto oli korvaamaton. Koskaan ei tarvinnut huolehtia kuvien määrästä tai laadusta.

Elokuvat, teatteri, kirjallisuus, kuvataide ja musiikki olivat lähellä hänen sydäntään. Työpestit Kuhmon Kamarimusiikissa olivat enemmän kuin mieluisia. Samoin Kainuun Jazzkevään tähtihetket tallentuivat miehen filmille. Samalla intohimolla hän haki kuvakulmia myös Jymyn pesäpallo-otteluissa.

Valokuvausta suurempi rakkaus oli kuitenkin oma perhe, Soile-vaimo ja kaksi tytärtä.

Viimeiset kuvauskeikkansa Arto teki vain muutama kuukausi ennen kuolemaa. Raskas kameralaukku ei enää tahtonut olalla pysyä ja kova lääkitys veti miehen heikoksi. Siitä huolimatta viimeisetkin kuvat kertovat vankkaa tarinaa journalistista, joka kuvillaan halusi tuoda ihmisistä parhaat puolet esille.