Työelämä

Iltalehti siirtää kuvaamista toimittajille

Jatkossa tavoitteena on, että toimittaja ottaa yhä useammin keikalta myös kuvat tai videon itse, sanoo Iltalehden päätoimittaja Petri Hakala.

Iltalehti lisää omien toimittajien käyttöä kuvaamisessa ja videomateriaalin tuottamisessa. Päätoimittaja Petri Hakalan mukaan säästöt kohdistuvat ensisijaisesti talon ulkopuolelta ostettavaan kuvaustyöhön.

”Kuvaaminen on IL-mediassa ollut luonteva osa toimittajien työtä jo pitkään. Nyt olemme hankkineet aiemman kaluston lisäksi moderneja järjestelmäkameroita, joista pystyy myös lähettämään kuvat. Jatkossa tavoitteena on, että toimittaja ottaa yhä useammin keikalta myös kuvat tai videon itse.”

Hakala sanoo, että Iltalehden omat kuvaajat ottavat nyt ja jatkossakin videoita ja kuvia erityisesti kanteen ja henkilöjuttuihin sekä kiireisissä uutistilanteisssa, joiden hoitaminen ei onnistu toimittajalta yksin.

”Samalla kuvaajat ovat aktiivinen osa muuta toimitustyötä kuvausten järjestelyissä, ideoinnissa, ihmisten kohtaamisissa ja jopa muutamien kommenttien ottamisessa. Toimittajan ja kuvaajan työt ovat lähentyneet toisiaan molemmista suunnista. Ei ole paluuta 1990-luvun henkiseen ilmastoon, jossa näyttöpäätteen käyttämisestä piti maksaa erityistä korvausta.”

Pääluottamusmies Juha Keskinen sanoo, että toimittajien tehtävien laajentamisesta kuvaamiseen sovittiin Iltalehdessä paikallisesti yhdeksän vuotta sitten.

”Toimituksen kannalta tärkeää on, että omien ja freelancekuvaajien käyttö on edelleen mahdollista kaikissa niissä tilanteissa, joissa sitä tarvitaan.”

Uusien kameroiden hankkimisen IL-Median toimittajille nosti ensimmäisenä esiin Urheilulehti.