Liitto

Liitot: Veroratkaisuissa otettava media-alan ahdinko huomioon

Suomen Journalistiliitto, Viestinnän Keskusliitto, Ammattiliitto Pro ja TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto vetoavat hallitusohjelmaneuvotteluihin valmistautuviin puolueisiin, että yhteiskunnallisesti merkittävän media-alan haasteellinen taloustilanne otetaan huomioon erityisesti veroratkaisuissa.

Suomen media-ala työllistää suoraan noin 25 000 ihmistä ja tuottaa vuosittain yli neljän miljardin euron liikevaihdon. Tiedotusvälineet ovat tärkeitä paitsi taloudellisesti, myös demokratian, sananvapauden ja kulttuuri-identiteetin kannalta.

”Ilman vapaata mediaa ei ole demokratiaa. Yhteiskunnan tuki joko veroratkaisuilla tai muilla keinoilla on äärimmäisen tärkeää juuri nyt, kun mediamurros vaikeuttaa tiedonvälitystä. Teimme alan yhteisen vetoomuksen, jotta päättäjät ymmärtäisivät, että sekä työntekijät että työnantajat ovat huolissaan aivan samoista asioista”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

Muun muassa veroratkaisuilla ja mainonnan rajoituksilla on merkittävä vaikutus siihen, kuinka media-ala selviää käynnissä olevasta murroksestaan. SJL:n, VKL:n, TEAMin ja Pron mukaan sanoma- ja aikakauslehtialan kannalta on tärkeintä, että lehtitilausten arvonlisävero pidetään alimmassa mahdollisessa verokannassa. Samaan kantaan tulisi siirtää irtonumeromyynti.