Työelämä

Yleisönosaston isä

Journalistin Takasivulla alkaa Jari Peltosen Yleisönosasto-sarja.

”Tarjosin sitä, koska tuntui, että sarja ja lehti voisivat sopia yhteen. Piirtäminen ja hyvien juttujen tekeminen ovat taitoa ja vaivaa vaativaa työtä. Se, että nykyisin jokainen voi saada mielipiteensä tai lukijan kuvan julki, ei ole sama asia.”

Peltosen tunnetuin sarja on ravintola-aiheinen La Table. Se ilmestyi vuosia Helsingin Sanomien Ruokatorstaissa, ja jonkin aikaa Peltonen oli mukana myös saman nimisessä, oikeassa ravintolassa. Nykyisin La Tablea julkaisevat Viini ja Seiska.

Yleisönosastoa Peltonen on piirtänyt silloin, kun joku uutinen tai asia on alkanut siepata. Nyt, kun sarja pääsee pöytälaatikosta, hän aikoo lisätä siihen muutakin särmää ja huumoria.

Ennen piirtäjäksi jättäytymistään Peltonen työskenteli pitkään mainostoimistoissa, muun muassa Nokian mainonnan luovana johtajana.

”Aluksi mukaan otettava puhelin oli viehättävä idea, mutta lopussa ahdisti, kun uusia ominaisuuksia keksittiin vain myymisen takia.”

Pari vuotta sitten Peltoselta ilmestyi Fadang, Jyväskylässä vietettyjen teinivuosien innoittama kokoelma kuvallisia novelleja. Parhaillaan työn alla on sarjakuvaromaani Kylmälän murhat. Lisäksi Peltonen vetää lasten sarjakuvapajoja.