Liitto

Lehdistön tes syntyi etuajassa

Lehdistön tes valmistui ajoissa. Palkankorotukset jäivät maltillisiksi.

Lehdistön tes-neuvottelut saatiin päätökseen päivän etuajassa. Neuvottelutulos syntyi 29. syyskuuta ja liittojen hallintoelimet hyväksyivät sen seuraavana päivänä. SJL:n edunvalvontajohtajan Petri Savolaisen mukaan neuvottelut käytiin hyvässä hengessä.

”Tämä ei ollut korkeiden palkankorotusten kierros. Työmarkkinat ovat laajasti mukana työllisyys- ja kasvusopimuksessa. Lehdistössä päästiin sentään hieman sen yli.”

Sopimuksen palkkoja korottava vaikutus on 1,35 prosenttia. Sopimuskausi on 26 kuukautta. Se päättyy 30. marraskuuta 2016. Liitot sopivat, että tessin soveltamisala kattaa myös verkkoon tehtävän työn. Myös konserneissa toimivien osastonluottamusmiesten asemaa selkeytettiin.

”Rahan sijasta sopimustekstien parantamisessa oli tällä kertaa suuri paino, ja ratkaisussa hyvää oli juuri näiden kahden ison asian merkittävä edistyminen”, Savolainen sanoo.