Journalismi

Päätoimittajat kiistävät politiikkakadon

Politiikan toimittajien jäsenkysely ei saanut päätoimittajilta vastakaikua.

Päätoimittajat torppaavat Politiikan toimittajien jäsenkyselyn tulokset aihepiirien kaventumisesta. Neljän median päätoimittajat myöntävät kiireen lisääntyneen, mutta kiistävät työmarkkinoita tai kansainvälistä politiikkaa seurattavan aiempaa vähemmän.

Ylen uutispäätoimittajan  Jouni Kemppaisen mukaan työmarkkinoiden seuraaminen on päinvastoin lisääntynyt. Esimerkiksi työelämän pelisääntöjä, työn ja perheen yhteensovittamista ja yt-neuvotteluja käsitellään enemmän kuin viisi vuotta sitten.

MTV:n uutispäätoimittaja Päivi Anttikoski korostaa toimittajien kiinnostuksen kohteiden vaikutusta.

”Ei meillä ainakaan kukaan ole kieltänyt seuraamasta työmarkkinoita”, hän sanoo.

Kemppainen, Anttikoski, Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi ja Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa kommentoivat jäsenkyselyn tuloksia tuoreeltaan Politiikan toimittajien seminaarissa 9. syyskuuta.

Jäsenkyselyssä 62 prosenttia vastanneista sanoi resurssien vähen­tyneen. Kyselyyn vastasi 49 jäsentä 132:sta.

Ylen Kemppainen haastaa toimittajia miettimään, onko perinteinen aihepiirijako enää perusteltu. Yle on siirtämässä yhteen Yhteiskunta-toimitukseen sekä kotimaan aiheiden erikoistoimitukset että kotimaan ja Uudenmaan uutiset.