Media-ala

Kalevaan ja Länsi-Savon paikallislehtiin yt:t

Sanomalehdistössä on käynnistynyt syyskuussa kahdet yt-neuvottelut.

Länsi-Savo-konsernin paikallislehtiä julkaiseva ESV-Paikallismediat ilmoitti yhtiön koko henkilöstöä eli 50 henkeä koskevista neuvotteluista. Neuvottelut alkoivat 17. syyskuuta ja kestävät kaksi viikkoa. Työnantajan tavoitteena on vähen­tää enimmillään yhdeksän henkilötyövuotta. Yhtiö julkaisee yhdeksää paikallislehteä.

Kaleva aloitti koko henkilöstöä koskevat kuuden viikon yt-neuvottelut 22. syyskuuta. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään 15 henkilötyövuoden vähentämiseen. Niiden tarkoituksena on organisoida yhtiön toimintaa uudelleen. Toimituksellisen työn kohdalla tämä liittyy pääosin Lännen Media -yhteistyön aloittamiseen. Kaleva kävi Lännen Mediaan liittyen yt-neuvotteluja jo viime keväänä.

OIKAISU 6.10. Toisin kuin Journalistissa 11/2014 kerrottiin, ESV-Paikallismediat kuuluu Länsi-, ei Etelä-Savo-konserniiin. Toimitus pahoittelee virhettä.