Yhtiössä käynnistettiin jo seitsemännet yt:t vuoden 2009 jälkeen.
Jatkuvien yt-neuvotteluiden ja väenvähennysten kierteessä olevan Turun Sanomien toimitusosasto vetoaa yhtiön omistajiin, jotta nämä kohtuullistaisivat voittotavoitteitaan taloudellisesti vaikeina aikoina.
TS:n työntekijöiden määrä on lähes puolittunut vuodesta 2009. Yhtiössä käynnistettiin 23. huhtikuuta jo seitsemännet yt:t vuoden 2009 jälkeen.
”Yt-neuvottelut eivät olleet yllätys, mutta ne tuntuvat musertavilta, koska meiltä on jo niin moni joutunut lähtemään”, TS:n pääluottamusmies Ossi Rajala sanoo.
TS teki vuonna 2013 lähes 10 miljoonan euron voitot. Myös emoyhtiö TS-yhtymä on pysynyt reilusti voitollisena viime vuodet. Se jakoi omistajilleen vuonna 2013 miljoonien eurojen pääomatulot. Yhtiö ei ole julkistanut vuoden 2014 tulosta.
Nyt alkaneissa yt-neuvotteluissa tavoitellaan jopa 26 henkilön vähentämistä toimituksesta ja tuotannosta. Säästöjä haetaan myös lomautuksilla ja työtehtävien ja -vuorojen uudelleenjärjestelyillä.
”Meissä on vielä voimaa, jolla lehteä voidaan kehittää. Voimia ei saisi haaskata enää uusilla irtisanomisilla. Olemme yritykselle voimavara, emme kuluerä.”
Uusimmassa lehdessä
- Kerttu Kotakorpi toivoo ilmastojournalismin uskovan parempaan, vaikka se on vaikeaa
- Puoluekannatuskyselyt selvittävät suomenkielisten mielipiteitä, vaikka Suomessa asuu jo 600 000 vähemmistökielistä
- Hallituksen heikennykset työehtoihin luovat painetta tes-pöytiin
- Journalismin pitää kertoa, miten elää rikkinäisessä maailmassa